Velikonoce na zámku v Bruntále

31.03.2012 09:00

Muzeum v Bruntále přivítá jaro již tradičním velikonočním jarmarkem. Ten se uskuteční v prostorách Zámku Bruntál a jeho zahradách v soboru 31. března od 9 do 16 hodin. Pořadatelé mají přislíbenou účast prodejců nejrozmanitějšího zboží – od keramiky, přes malované hedvábí, vitráže, výrobky ze dřeva, svíčky až po velikonoční vazby a dekorace. Krásnou jarní atmosféru milovníkům dobrého jídla a pití zpříjemní v zámecké zahradě zabíjačkové speciality, regionální uzenářské výrobky, frgály, medovina, punč, grilované sýry, domácí brambůrky a další laskominy.

 

Návštěvníky uvítá v 9 hodin před zámkem koncertem Městský dechový orchestr. Následující hodina v zámeckém sklepě bude patřit dětem z mateřských škol Sladovnická, Komenského, Pionýrská, Okružní a U Rybníka. Po skončení jarních pásem vystoupí se svým hudebním programem MUDr. Zvara a syn. V 10,45 zahraje divadelní soubor Sedmička Pohádku o Katce a poté vystoupí se svým programem žáci ZŠ Rýmařovská. V 11,15 zavítá do sklepa hudební skupina NIC moc z Horního Benešova. Program ve sklepě vyvrcholí ve 13,00 hodin Jarním koncertem Základní umělecké školy Bruntál. Souběžně od 10,00 hodin proběhne na nádvoří vystoupení dramatického souboru a pěveckého sboru ZŠ Jesenická a ZŠ a MOG. V pravé poledne vyhlásí ředitelka muzea vítěze soutěže Bruntálská kraslice 2012.

 

Již tradičně je ve sklepě připravena pro všechny návštěvníky velikonoční dílna. Zde za symbolickou cenu si mohou malí i velcí ozdobit vlastní kraslici či perníček, uplést tatar, vyrobit věneček z březového proutí nebo závěs do prostoru. Kromě dílny čeká na návštěvníky ve sklepě i výstava soutěžních kraslic. Ta je otevřena do 22. dubna.

 

V rámci symbolického desetikorunového vstupného bude zpřístupněna i velikonočně vyzdobená zámecká kaple. Každou celou hodinu si lze projít i zámeckou expozici - rovněž doplněnou jarní výzdobou. To již za plné vstupné.

 

Sobota 31. března od 9 do 16 hodin

Zámek Bruntál, tel.: 554 717 947,  www.mubr.cz 

Vstupné 10 Kč