Jak dopadla Rally Jeseníky 2012

23.09.2012 20:56

Na VI. AZ pneu Rally Jeseníky, jak bylo předpokládáno, zvítězil Tomáš Kostka se spolujezdcem Mirkem Houštěm na voze Citroën C4 WRC. Minutu a dvacet sekund za ním dojel na druhém místě Roman Odložilík se spolujezdcem Martinem Turečkem na S2000 Škodě Fabii. Pomyslnou bednu si vyjel i Jan Sýkora s Víťou Houštěm na osvědčeném Mitsubishi Lancer EVO IX, kteří se na třetím místě drželi téměř po celou dobu soutěže.

 

Druhý ročník Memorialu Jiřího Skoupila, který u nás vznikl v loňském roce na počest jezdce Jiřího Skoupila, který zahynul při tragické nehodě na Rally Šumava 8. dubna 2011, vyhrála posádka Kořístka – Drozd. Vznikla tradice vyhlásit jako vítěze Memoriálu Jiřího Skoupila pilota nejrychlejší “dvoukolky“, se kterými olomoucký soutěžák startoval. Vloni se stala vítěznou posádkou dvojice Černý – Kohout na Renaultu Clio R3. Letos si cenu odnese Kořístka – Drozd na Suzuki Ignis S1600.

 

Na cílovou rampu dojelo 86 posádek ze 107, které do závodu nastoupily. Šestý ročník AZ pneu Rally Jeseníky je již nyní minulostí. Velký dík patří všem, kteří se na přípravě a realizaci podíleli. Poděkování patří posádkám i divákům za zdárný průběh soutěže.

 

Výsledkovou listinu letošního šestého ročníku jesenické rally, jejíž jedné rychlostní zkoušce jsme pravidelně svědky i my v Huzové, hledejte na webu AZ Pneu Rally Jeseníky. Autorem výše uvedené tiskové zprávy, kterou jsme zde zveřejnili ve zkráceném znění, je Milena Schärferová, tisková mluvčí AZ pneu Rally Jeseníky. Fotografie z rally, pořízené exkluzivně pro naše stránky v lesním úseku RZ nad paseckým žlebem, si zde budete moci prohlédnout již zítra.