FK Huzová: předsezónní zpráva

25.03.2012 22:53

V zimním období nedošlo v FK k výraznějším změnám, než že jsme posílili čtyřmi hráči: mladým Jakubem Barnou ze Šternberka, hokejistou Honzou Fiolkem z Hlásnice, třetí je hráč do brány i pole, který přišel z Jiříkova (František Michalík), a posledním ze čtveřice posil je šestnáctiletý místní talent Ladislav Kubáček; k odchodům zatím nedošlo a jednáme ještě i s hráčem z Dalova, který chce přestoupit do Huzové.

 

Ke změnám došlo i v realizačním týmu, kormidla se ujali noví trenéři Pepa Martinek a Honza Bezděda, asistentem bude dlouho zraněný bývalý hráč David Kubík. Po dobu zimní přestávky trénovali hráči jednou týdně v hale psychiatrické léčebny ve Šternberku, a krom toho se připravovali individuálně ve svém volném čase.

 

V sobotu 24. 3. jsme odehráli přátelské utkání, ostrou generálku na nadcházející ligu, proti Ryžovišti. Utkání jsme odehráli na uničovské umělé trávě od 13:00 hodin, za parného a horkého počasí; teploměry udávaly na sluníčku až 25 stupňů. Zápas odhalil chyby, ukázal nějaký mírný pokrok v pohybu vpřed a byl dobrým poučením pro hráče před ostrým zápasem s prvními Dolany. Nehráli jsme ovšem kompletní, v zimě se zranili Honza Stuchlík (meniskus) a nově příchozí Jakub Barna (natažené kotníkové vazy). Po zranění se ukázal Dmitriy Sakvin a generálku zvládl dobře. Sešlo se nás 16 a v dobrém světle se ukázal nový golman Michalík.

 

V sobotu 31. 3. odehrajeme první mistrovský zápas proti prvním Dolanům a podpora fanoušků a diváků bude nutná. Přijďte si dát klobásu, pivo a hlavně podpořit hráče v očekávaném duelu. Pro řadu z nich to bude první zápas. Po špatném výsledkovém podzimu se tým nachází na nelichotivém 11. místě, ale ztrácí 5 bodů na šestý tým tabulky, proto bude nutné bodovat. Těšíme se na vás! Autor: David Kubík