Co bude s rozestavěnou jídelnou v centru obce

17.05.2011 21:37

Stavba v centru Huzové nebo prostě jen "stavba". Každý z místních ví, o jakou že nemovitost se jedná. Co horšího, rozestavěnou budovu původní statkové jídelny si jako vadu na kráse obce a neblahou dominantu pamatují i lidé, kteří naší obcí pouze projíždějí, jak jsem se mohl přesvědčit. Všichni už dlouho víme, že by se s ní mělo něco provést (a za každou cenu, pokud bychom měli ve zřeteli rozkvět obce, její podobu).

 

Od posledního setkání zastupitelů se zdá svítat naděje na změnu. Bylo totiž oznámeno, že obecní úřad, potažmo starosta, obdržel nedávno v reakci na oslovení současného majitele nemovitosti, společnosti DEVAP servis s. r. o., obdržel dopis, v němž se na starostu obrací s variantním návrhem vývoje současného stavu budovy. Společnost DEVAP, kromě zdejší jídelny je v majetku firmy například také bytový dům v Jiříkově, nabízí tato řešení:

 

A. Společný projekt s obcí, kdy DEVAP by do projektu vložil nemovitost, obec by zajistila dotace na projekt a po jeho zrealizovaní by budovu oba subjekty provozovaly společně. Projekt navrhují zaměřit na vybudování sociálních bytů nebo domova pro seniory, případně na jiné řešení dle domluvy.

 

B. DEVAP sám by zde realizoval projekt výstavbou sociálních bytů nebo bytů pro náhradní bydlení a obci by pouze nabídnul umístění neplatičů v bytech.

 

C. Stavba by se obci prodala.

 

D. Stavba by se prodala jinému zájemci.

 

Názor na řešení problematiky nechť si každý udělá svůj vlastní, diskutovat a jednotlivých variantách by se pak mělo na dalším řádném zasedání statupitelstva. K občanské diskuzi můžete případně využít fórum na těchto stránkách.