MF publikovala článek vztahující se nepřímo k jedné z našich sousedních vesnic, k Pasece, v níž zavražděný pobýval.

07.02.2011 21:20
Čeští a slovenští detektivové po téměř čtyřech letech vyřešili záhadné zmizení podnikatele z Uničova. Obavy, že se jednačtyřicetiletý muž stal obětí zločinu, se bohužel potvrdily. Tělo podnikatele našli kriminalisté zakopané na Slovensku. Jeho dva vrahy policisté už zatkli a obvinili. 

 

O nalezení těla zavražděného Čecha v Žilině informovala již ve středu slovenská policie. Zdroj, který je s případem detailně obeznámen nyní iDNES.cz potvrdil, že nalezenou obětí je uničovský podnikatel Miroslav M.

 

Ten zmizel v roce 2007. Jeho stopy sice vedly na Slovensko, ale o osudu pohřešovaného muže se tehdy policistům nic konkrétního zjistit nepodařilo.

 

V případu, na kterém již policie aktivně nepracovala, nastal zlom až letos v lednu. České policii se totiž přihlásil bývalý obchodní partner podnikatele, Čech Peter V. a přiznal se, že svého společníka zavraždil.

 

Čeští detektivové proto požádali o spolupráci slovenskou policii a na místě, které jim muž popsal, v úterý skutečně vykopali tělo.

 
Peter V. kriminalistům řekl, že Miroslavu M. dlužil několik milionů korun. Místo splacení dluhu však partnera vylákal na Slovensko, kde ho společně s druhým vrahem zabili.

 

"Setkali se v autobazaru v Žilině. Miroslav H. nejdříve poškozeného napadl železnou tyčí, potom ho Peter V. střelil do hlavy nelegálně drženou zbraní," uvedla mluvčí Prezídia Policejního sboru Andrea Dobiášová. Podnikatel však i poté jevil známky života, takže ho Miroslav H. ubil tyčí.

 

Slovenská policie posléze zatkla i Miroslava H. "Policie ho zadržela a obvinila. Za brutální vraždu mu hrozí trest odnětí svobody na 20 až 25 roků nebo doživotí," uvedla Dobiášová. Peter V. je obviněný v Česku a nyní je ve vazbě.

 

Zdroj: https://zpravy.idnes.cz, 28. ledna 2011