Jak pokračuje stavba kanalizace a kdy začne oprava poničených komunikací v Huzové

05.04.2015 09:00
Zeptali jsme se Ing. Lubomíra Štefaňáka, starosty obce Huzová, na otázky, které v současnosti zajímají asi všechny obyvatele Huzové. A sice zaprvé jak pokračuje stavba kanalizace, zda se nevyskytly nepředpokládané problémy, které by stavbu zpozdily či prodražily. Zadruhé nás zajímaly podrobnosti ohledně opravy komunikací poničených v souvislosti s náročným budování kanalizace v Huzové.


Kanalizace pokračuje dle plánu, kope se u zastávky, montuje se technologie čistírny odpadních vod, zbývá dokopat cca 400m řadů.

V dubnu se začnou kopat veřejné přípojky a v květnu by se mělo začít s opravami cest a chodníků, zasažených stavbou; zároveň by se měly začít provádět terénní úpravy.

Termín ukončení stavby, plánovaný na 30. června 2015, je zatím reálný!

K revitalizaci místních komunikací – je podána žádost o dotaci z regionálního operačního programu na chodníky podél silnice 445, a to jednak směrem k fotbalovému hřišti, včetně osvětleného přechodu, a také směrem ke hřbitovu, včetně mobiliáře, zeleně a parkoviště u hřbitova.

Pokud bude příspěvek schválen, do konce června musí být uzavřeno výběrové řízení na dodavatele stavby a v srpnu by se mělo začít stavět.